Nu är jag
igång med planering igen och jul böckerna hittade fram. De är så mysiga att sitta och bläddra i. Speciellt Vinterns Goda Ting ger den där myspys, gammeldagsa julkänslan som känns ända ner i tårna.
Vanligtvis kommer jag igång alldeles för sent med sånt här och får lugnt konstatera att "njäää, hinner inte i år igen". Men nåt har jag iallafall lärt mig under åren och eftersom inspirationen är på topp så är det bara att kavla upp ärmarna och ser vartåt det bär.
Till att börja med blir det
att prova på fikon-lingon marmelad. Lingonen ligger i frysen (tack pappa) och väntar bara på det rätta tillfället att komma fram. Så ska se om det blir rätt med fikonen.
Glöggen ska
också på jäsning. Tänkte prova på dunderglögg i år och ska börja med att sätta
igång svagdrickan (Kalja på ren finlandsvenska ;)). Är lite skeptisk men det
kan ju bli bra (iallafall enligt en på arbetet som provade i fjol) och en rödvinsglögg hinns ju alltid med senare, i fall om att...
En alkoholfri glögg skulle också vara bra att ha till hands och hittade en som verkade god. Men varför plockade jag inga svarta vinbär i somrast när buskarna var fulla? Nå, nästa år kanske, får bli köpt saft i år.
Sen tänkte
jag ta itu med limoncello. Har tittat runt lite på nätet och hittat väldigt
många bud på hur länge det ska stå. I de flesta är det en vecka, i andra tre
(3!) månader. Jag tror jag tar nån passande medelväg och har det klart till
jul. Vill också ha nån julig snaps men har inte hittat nån som riktigt
övertygar ännu (annat än en som ska stå i ett halvt år och det har jag ju inte
riktigt tid med om jag inte och gör den nu och är "i tid" till nästa
år).
<3, som
for iväg till stan, fick just en lista på telefon. Väntar bara på "vad tusan
ska du med 17 ekologiska citroner till????`" =)
Kram,
Hanna
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar