söndag 28 oktober 2012

Julklappar, födelsedagar, middagar, bröd och äpplen

Snön kom till byn
Igår hittade snön ut till ön. Solen sken och snön gnistrade under morgonpromenaden med hunden. Allt var så ljust och härligt som det bara blir när snön lagt sig (fast det bara är liite lite ännu :)).

Snöklädda smultron
Igår var det också dags för kalas. Jubilaren firade egentligen tidigare i veckan men eftersom planen var att vi skulle göra en trerätters middag åt honom tillsammans med hans barn passade det bättre igår.

Födelsedagsmiddag
Menyn komponerad av barnen blev - Trattkantarellsoppa till förrätt, Beef Wellington med lökringar (palsternackspuré och rödvinssky, tillsatt av <3, ibland är det bra att ha en kock tillhands) till varmrätt och Crème Brûlée med havtornskompott till efterrätt. Alla var väldigt mätta och belåtna efter en trevlig kväll.


Snön ligger kvar ännu efter en kall natt (-9) och nu låter solen sina strålar värma. Ett fruktbröd gjort på surdeg står och jäser, äppelmos ska kokas och en julklapp fortsättas med (ett projekt som tar tid).


Har fundera över julklapp åt mamma också nu på morgonen och hittade den här. Tror den skulle kunna vara nåt =)


Borde komma på nåt kul åt <3 också som fyller nästa vecka...

Ha en trevlig söndag!
Hanna


2 kommentarer:

  1. Vill med ha snö här har det bara regnat och blåst hela dagen idag inget vidare julstämningsväder. Men de kommer väl hoppas jag.

    Roligt att läsa lite av vad du hade på ditt finska julbord.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det kommer =)
      Är lite förvånad över att snön faktiskt ligger kvar ännu. Fast, kanske jag "vinner" vår diskussion här hemma angående om det bara är en köldknäpp eller om vintern faktiskt kommit (tror hårt på att vintern är här)

      Radera